Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Sara έδωσες μια υπόσχεση…!

Sara έδωσες μια υπόσχεση…!

Με αγωνία αναμένουν οι followers της γνωστής πορνοστάρ Sara Jay στο twitter και οπαδοί των Μαϊάμι Χιτ να κάνει πράξη την υπόσχεσή της, ότι θα ικανοποιήσει με το… στόμα της 200.000 άνδρες, εφόσον έπαιρνε το πρωτάθλημα NBA η ομάδα του Μαϊάμι.
Η ομάδα του «Βασιλιά» Λεμπρον Τζέιμς σήκωσε την κούπα και ήρθε πλέον η ώρα η Sara Jay να υλοποιήσει την υπόσχεσή της. «Οι Μαϊάμι Χιτ τα κατάφεραν. Εγώ και η AngelinaCastoX κάναμε καλό στην ομάδα. Υπόσχεση. Λεπτομέρειες και οδηγίες οσονούπω», έγραψε η Sara Jay σε μήνυμά της στο Τwitter!
Οι followers-και όχι μόνο-αναμένουν πλέον τις… λεπτομέρειες!

http://attikipress.gr

Sara Jay: Θα κάνω στοματικό έρωτα σε 200.000 άνδρες εάν…

Sara Jay: Θα κάνω στοματικό έρωτα σε 200.000 άνδρες εάν…

Η γνωστή πορνοστάρ Sara Jay εκδήλωσε την προθυμία της να… προσφέρει στοματικό έρωτα σε 200.000 άνδρες-φίλους της στο twitter υπό έναν όρο.
Προϋπόθεση είναι να «σηκώσει» το πρωτάθλημα NBA ο Lebron James και η παρέα του στους Miami Heats. Η γνωστή πορνοστάρ δήλωσε ξεκάθαρα πως αν ο Lebron James και οι Miami Heats πάρουν το δαχτυλίδι, τότε θα κάνει στοματικό έρωτα σε 200.000 άνδρες!!!
Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Kyrie Irving των Cavs, κάτι που θα κάνει τον πρώην συμπαίκτη του James να τον υποστηρίξει μετά από καιρό.

http://attikipress.gr

Πώς να απενεργοποιήσετε την αναγνώριση του προσώπου σας στο Facebook

Πώς να απενεργοποιήσετε την αναγνώριση του προσώπου σας στο Facebook

Τον τελευταίο χρόνο θα έχετε παρατηρήσει ότι το tag των φωτογραφιών στο Facebook γίνεται σχεδόν αυτόματα, αφού οι αλγόριθμοι του κοινωνικού δικτύου αναγνωρίζουν τα πρόσωπα των φωτογραφιών μας, τα αντιστοιχούν στους πραγματικούς τους λογαριασμούς και στη συνέχεια μας τα προτείνουν για tag.

Η συγκεκριμένη λειτουργία διχάζει τους χρήστες του Facebook, μερικοί εκ των οποίων χαίρονται αφού γλιτώνουν χρόνο και κόπο ενώ άλλοι νιώθουν άβολα. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, μπορείτε να αποτρέψετε το κοινωνικό δίκτυο από την αναγνώριση του προσώπου σας και την πρόταση για tag στις φωτογραφίες των φίλων σας ακολουθώντας την παρακάτω απλούστατη διαδικασία:

  • Ανοίγετε τα Privacy Settings του Facebook
  • Στο 'Timeline and Tagging' επιλέγετε 'Edit Settings'
  • Δίπλα από το 'Who sees tag suggestions when photos that look like you are uploaded?' επιλέγετε 'No One' και μετά 'Ok'.

Η πάντα… εντυπωσιακή Sofia Vergara!

Η πάντα… εντυπωσιακή Sofia Vergara!

Άλλη μια αποκαλυπτική φωτογράφιση έκανε η 39χρονη Κολομβιανή ηθοποιός-μοντέλο Sofia Vergara, αυτήν την φορά για το ισπανικό περιοδικό «Vanity Fair».
Σε κάθε εμφάνισή της είναι εκθαμβωτική, ενώ ο τίτλος της πιο επιθυμητής γυναίκας στον κόσμο, που της απένειμε η ιστοσελίδα Askmen.com, μόνο τυχαίος δε φαίνεται να είναι…

http://attikipress.gr

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Ποδόσφαιρο είναι ρε αθεόφοβοι



Έχει κουράσει όλο αυτό το σκηνικό με τη Μέρκελ,όλοι οι άσχετοι με το ποδόσφαιρο το είδαν ως μια αφορμή να βγάλουν τα απωθημένα τους. Οι διεθνείς μας που διαβάζουν εφημερίδες έχουν αποσυντονιστεί και περισσότερο σκέφτονται αυτές τις παπαριές παρά το αγωνιστικό κομμάτι.
Σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα παίζονται μερικά εκατομμύρια ευρώ, εάν πρόκειται για πριμ κι ίσως μερικά δισεκατομμύρια, εάν πρόκειται για στοίχημα. Δεν παίζεται όμως σε καμία περίπτωση η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, η εθνική της αξιοπρέπεια και πολύ περισσότερο το χρέος της.
Αν ήταν έτσι το ΔΝΤ θα είχε ποδοσφαιρική ομάδα που θα έπαιρνε μόνιμα το Μουντιάλ κι η εθνική Λουξεμβούργου θα ήταν το φαβορί να πάρει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Στην εθνική Ελβετίας οι καλύτεροι παίκτες της είναι Αλβανοί και Τούρκοι για τον απλούστατο λόγο ένα σοβαρό Ελβετό δεν τον συμφέρει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο.
Ξαφνικά ενώ παίζουμε με την καλύτερη ομάδα του τουρνουά το θέμα, αντί να το περιορίσουμε στο αθλητικό και να περιμένουμε το… θαύμα το αναγάγαμε σε πολιτικό. Αρχίσαμε να τα χώνουμε στη Μέρκελ και στους Γερμανούς κι όταν αυτοί απαντάνε στη πλάκα η σοβαρά μας πιάνει η εθνική μας ευθιξία. Ακόμη και τις γερμανικές πλάκες εμείς τις παίρνουμε στα σοβαρά ενώ ζητάμε από τους Γερμανούς να μην κάνουν το ίδιο.Εντάξει ορισμένες φορές το παρακάνουν αλλά πρέπει να κάνουμε και εμείς το ίδιο?Άν μας που να πηδήξουμε απ'το μπαλκόνι θα το κάνουμε?Σαν πολλά ρομποτάκια μαζεύτηκαν...
Ζητάμε πολιτικές δηλώσεις από τους παίκτες που δείχνοντας σοβαρότητα επαναλαμβάνουν ότι το ματς είναι ποδοσφαιρικό κι όχι πολιτικό.
Την ίδια ώρα, εάν νικήσουμε τους Γερμανούς θα γεμίσουμε με ρεπορτάζ του στιλ «το έκαψαν οι ομογενείς στις γερμανικές πόλεις» τονίζοντας πόσο εθνικά υπερήφανοι νοιώθουν. Εάν όμως μας νικήσουν οι Αλβανοί θα μανουριάσουμε και θα τους κυνηγάμε σε δρόμους και πλατείες εάν τολμήσουν να πανηγυρίσουν. Θα τους κυνηγάμε με τόση οργή που θα τη ζήλευαν και τα «παλληκάρια» της «Χρυσής Αυγής».
Πάρτε το χαμπάρι. Ο Κατσουράνης παίζει και ο Σβαινστάιγκερ. Αυτοί είναι οι αντίπαλοι.Θέλετε άλλο παράδειγμα; Έβλεπα προχτές στο fb μια σύνθεση που έδειχνε ότι οι περισσότεροι Γερμανοί διεθνείς δεν είναι Γερμανοί. Ε, και; Επέλεξαν να παίξουν στην εθνική Γερμανίας κι αυτό τους τιμά. Πήγαν στα δύσκολα κι όχι στα… εύκολα.
Κι εδώ παιδιά όπως ο Νίνης, ο Μήτρογλου, ο Χολέμπας αξίζουν περισσότερα μπράβο που επέλεξαν την εθνική Ελλάδος, ενώ μπορούσαν να διαλέξουν κάποια άλλη εθνική. Παίζουν σ’ εμάς συνειδητά. Κι αυτό τους τιμά.
Αφήστε να γίνει το ματσάκι, να το ευχαριστηθούμε, κι αν κερδίσουμε έχει καλώς. Να χαρούμε όχι γιατί νικήσαμε την ομάδα της Μέρκελ, αλλά την ομάδα του Λεβ. Κι αν χάσουμε θα γυρίσουμε με ψηλά το κεφάλι γιατί θα έχουμε χάσει από μια εξαιρετική ομάδα και στη συμμετοχή μας σε αυτό το Euro θα έχει μπει θετικό πρόσημο.Απολαύστε τον αγώνα,είμαι σίγουρος ότι μετά θα μας σέβονται!


http://www.sportculture.gr

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στο Ναύπλιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στην Καραθώνα Ναυπλίου και γρήγορα έλαβε διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Η φωτιά καίει δασική έκταση πλησίον της παραλίας…
της Καραθώνας και ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας δίνουν μάχη να τη θέσουν υπό έλεγχο.
Αυτή την ώρα επιχειρούν 14 επανδρωμένα οχήματα και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη.
kafeneio-gr.blogspot.com

Χανιά: Επίθεση λαθρομεταναστών σε εισπράκτορα του ΚΤΕΛ!

Οι δράστες του είχαν στήσει καρτέρι και περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία για να χτυπήσουν... Διαδρομές... για το υπόλοιπο της ζωής τους εξασφάλισαν - έστω και προσωρινά - τρεις Αλγερινοι, που χθες το βράδυ (19-06-2012), άρπαξαν από εισπράκτορα του ΚΤΕΛ την τσάντα, που περιείχε εισιτήρια για το λεωφορείο, αξίας ... 10.600 ευρώ!
Οι τρεις άνδρες, ηλικίας 25, 27 και 26 ετών, έκλεψαν την τσάντα κι αποβιβάστηκαν στον Πλατανιά, ενώ αργότερα αντιλήφθηκε ο εισπράκτορας την κλοπή και ειδοποίησε την αστυνομία.
Σύμφωνα με το cretalive.gr, κατόπιν ερευνών στην ευρύτερη περιοχή, οι αστυνομικοί του Α.Τ. Νέας Κυδωνίας, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Χανίων και του ΤΑΕ Χανίων εντόπισαν και συνέλαβαν τους αλλοδαπούς.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα κλεμμένα εισιτήρια, τα οποία αποδόθηκαν στον υπάλληλο. Σε βάρος των συλληφθέντων θα επιβληθεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης, καθόσον διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

newsit.gr

Θα γίνει ο Σάρας αντί-Ζοτς;



Οι πράσινοι προσπαθούν να πείσουν τον Σάρας να σταματήσει να παίζει μπάσκετ και να τον προωθήσουν στην θέση του προπονητή, μιας και πρόκειται για πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στις τάξεις του συλλόγου, ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα. Βέβαια, αυτή η προσπάθεια είναι και αρκετά δύσκολη αφού ο ίδιος ο Γιασικεβίτσιους δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα με την ιδέα να σταματήσει το μπάσκετ και επιθυμεί να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Αν τελικά ο Παναθηναϊκός καταφέρει και ψήσει τον Σάρας να αναλάβει την ομάδα σε μία κρίσιμη στροφή της ιστορίας της μετά το διαζύγιο με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς τότε όλοι θα ρίξουν πολύ τρέξιμο.

Αρχικά, ο Γιασικεβίτσιους πρέπει να ακολουθήσει σεμινάρια προπονητικής για να μπορέσει να αποκτήσει το απαραίτητο δίπλωμα του πρώτου προπονητή.

Στη συνέχεια πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με την διοίκηση έτσι ώστε να δουν τι θα κάνουν με τον σχεδιασμό του "τριφυλλιού" για την επόμενη περίοδο.

Πηγή: sport-fm.gr

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Η 20χρονη Kate Upton σε σέξι φωτογράφιση για το GQ!

Η 20χρονη Kate Upton σε σέξι φωτογράφιση για το GQ!

Μια από τις πιο σέξι γυναίκες στον κόσμο και ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα είναι η, μόλις 20 ετών, Kate Upton.
Αυτό απέδειξε εκ νέου η Kate πραγματοποιώντας άλλη μια υπέροχη φωτογράφιση για λογαριασμό του περιοδικού GQ και όπως είπε: «Μεγάλωσα στην Φλόριντα κάνοντας ιππασία. Οπότε το μεγαλύτερο μέρος της ζωή μου φοράω είτε μπότες και τζιν, είτε μπικίνι».kate
«Καταλαβαίνω γιατί αρέσω στους -400.000- άντρες followers μου. Αντιμετωπίζω όλο αυτό ως μια ακόμη δουλειά. Βλέπεις ποια είναι τα πλεονεκτήματά σου και τα εκμεταλλεύεσαι…!», τονίζει η ίδια στο twitter.

 
  http://attikipress.gr

Γκοφρέτες σοκολάτας



Υλικά
340 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια,1 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη,3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο,3 κ.σ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ,1 πακέτο (αφαιρούμε 7 κομμάτια) μπισκότα πτι μπερ, 1 φλ. νιφάδες ρυζιού (δημητριακά για παιδιά),1/2 φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη,1/2 φλ. κερασάκια γλασέ ψιλοκομμένα,300 γραμμ. λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη Εκτέλεση:
Τοποθετούμεσε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι. Σπάμε τα πτι μπερ σε μικρά κομμάτια με τα χέρια (όχι στο μπλέντερ) και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε τις νιφάδες ρυζιού, τα κερασάκια και τα καρύδια. Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι, να αναμειχθούν τα υλικά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε πυρίμαχο σκεύος ή μακρόστενο ταψί. Αδειάζουμε το μείγμα και με το κουτάλι ισιώνουμε την επιφάνειά του. Παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Γυρνάμε σε δίσκο ή ξύλο κοπής το γλυκό. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε τις γκοφρέτες σε μικρά μακρόστενα κομμάτια. Βουτάμε κάθε γκοφρέτα στη ζεστή λιωμένη κουβερτούρα και αφήνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σκληρύνει η επικάλυψη σοκολάτας.

argiro.gr

Απελπισία: Τα νοσοκομεία δανείζονται σύριγγες και γάζες από τα διπλανά!



Με… δανεικά «ζουν» τα νοσοκομεία του ΕΣΥ τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι ελλείψεις σε αναλώσιμα είναι τρομακτικές. Ούτε γάζες δεν έχουν τα περισσότερα, ενώ τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Αττικής.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, οι αρμόδιοι ενός νοσοκομείου αναγκάστηκαν να δανειστούν σύριγγες και άλλα υλικά από διπλανά νοσοκομεία, ενώ οι προμήθειες είναι στον «αέρα» μετά την άρνηση παρέδρων του Ελεγκτικού Συμβουλίου να εγκρίνουν τα σχετικά εντάλματα.

Η αποπληρωμή των παραγγελιών δεν έχει γίνει για τα νοσοκομειακά υλικά και για τις ουσίες που έχουν διατεθεί στους ασθενείς και η κατάσταση είναι πραγματικά απελπιστική.
Ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν, την ώρα που το πρόβλημα δεν φαίνεται να επιλύεται σύντομα.

Ως γνωστόν η κατάσταση προέκυψε, έπειτα από μια σειρά αποφάσεων του 4ου τμήματος Ελεγκτικού Συνεδρίου που «μπλόκαρε» την πληρωμή υγειονομικού υλικού (π.χ. βηματοδότες, ηλεκτρόδια κ.λπ.) από τις παρτίδες που είχαν παραγγελθεί «σπαστά» σε μικρότερα ποσά για να αποφευχθεί η διενέργεια διαγωνισμού και να γίνουν απευθείας αναθέσεις.

Η διακίνηση και πρόσβαση των ασθενών σε νοσοκομειακά υλικά και φάρμακα δεν είναι ομαλή και αναμένεται να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην εγκριθούν από τους παρέδρους επόμενες προμήθειες των Νοσοκομείων.

Κανονικά εκτελούνται οι συνταγές από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Παράλληλα, κανονικά θα εκτελούνται οι συνταγές του ΕΟΠΥΥ, που εκδίδονται από 1η Ιουνίου, από τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ: «Όσες συνταγές έχουν εκδοθεί για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από την 1η Ιουνίου 2012, θα μπορούν να εκτελεστούν κανονικά στα ιδιωτικά φαρμακεία, χωρίς να υπάρχει ο περιορισμός των πέντε ημερών από την ημέρα έκδοσής τους.

Η ανωτέρω απόφαση ισχύει για όσο χρόνο διαρκεί η αναστολή πίστωσης από τα ιδιωτικά φαρμακεία και για πέντε μέρες μετά τη λήξη της.
Επισημαίνεται ότι σε αυτή την περίπτωση παρέχεται η δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να εκτελούν χειρόγραφα τις ηλεκτρονικές συνταγές, εφόσον δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική της εκτέλεση».

Πηγή: Βήμα

Κακά νέα για τους αγρότες

Κατά 5,6% συρρικνώθηκε το γεωργικό εισόδημα στην Ελλάδα το 2011, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat ενώ αντίθετα στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 7%. Τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική γεωργική οικονομία επιβεβαίωσε η Κομισιόν απαντώντας στον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιώργο Παπαστάμκο.



Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η μείωση του γεωργικού εισοδήματος ανά εργαζόμενο στην Ελλάδα οφείλεται σε διάφορους παράγοντες όπως στο γεγονός ότι ο όγκος της γεωργικής παραγωγής το 2011 παρέμεινε σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το προηγούμενο έτος (+0.3%), ενώ σημειώθηκε μικρή αύξηση της αξίας της γεωργικής παραγωγής σε πραγματικούς όρους, η οποία οφείλεται στην αύξηση κατά 1% στις τιμές εκροών, και στις αμετάβλητες εισροές γεωργικής εργασίας.



Την ίδια ώρα, η αξία της ενδιάμεσης ανάλωσης αυξήθηκε σε πραγματικούς όρους κατά 9%, λόγω της αύξησης κατά 11% στις τιμές, ενώ ο όγκος παρέμεινε σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το 2010. Σημειώνεται ότι οι κυριότερες αυξήσεις τιμών παρατηρήθηκαν στις ζωοτροφές, την ενέργεια και τα λιπαντικά και τα λιπάσματα.

enikos.gr




 

Πενθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο

Φτωχότερο είναι εδώ και λίγες ώρες το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Αλκέτας Παναγούλιας, ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της Εθνικής Ελλάδος, "έσβησε" στο σπίτι του στην Ουάσινγκτον σε ηλικία 78 ετών, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα. Η κηδεία του θα γίνει στην αμερικανική πρωτεύουσα, αν και υπήρξε η σκέψη η σορός του να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη.


Η ζωή του...

Ο Αλκέτας Παναγούλιας γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1934. Το 1949 εντάχθηκε στους μικρούς του Άρη και στο τέλος του 1951, σε ένα τουρνουά Χριστουγέννων, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, σε ηλικία 17 ετών. Ξεκίνησε την καριέρα του ως αριστερός εξτρέμ, αλλά σύντομα καθιερώθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Πολλές φορές χρειάστηκε να αγωνιστεί και στο κέντρο της άμυνας, λόγω των σημαντικών προσόντων που διέθετε. Διετέλεσε και αρχηγός του Άρη.

Τη δεκαετία του '50, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης με τη φανέλα των "κίτρινων", το 1953 και το 1959, στα οποία συνέβαλε τα μέγιστα. Πέτυχε συνολικά 13 γκολ για το τοπικό πρωτάθλημα, 3 για το Κύπελλο Ελλάδας και 10 για το εθνικό πρωτάθλημα.

Το 1962, σε ηλικία 28 ετών, ανακοίνωσε στους συμπαίκτες του ότι θα έφευγε για τις ΗΠΑ, αποδεχόμενος την πρόσκληση της ομάδας Ελλήνων ομογενών "Greek American" της Νέας Υόρκης, συνεχίζοντας, παράλληλα, εκεί και τις σπουδές του.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα απο την ελληνοαμερικάνική ομάδα Atlas Soccer Club, με την οποία κατέκτησε το US Open Cup 3 φορές (1967, 1968, 1969).

Το 1972 ανέλαβε βοηθός του προπονητή της Εθνικής Ελλάδος Μπίλυ Μπίγκαμ και το 1973 τον αντικατέστησε, αναλαμβάνοντας πρώτος προπονητής έως το 1981.

Τον Φεβρουάριο του 1975, κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του Άρη, διατηρώντας, παράλληλα και τα καθήκοντα του ομοσπονδιακού προπονητή. Έβγαλε από το αγωνιστικό αδιέξοδο τους "κιτρινους", οι οποίοι κατάφεραν να τερματίσουν στην έκτη θέση του πρωταθλήματος.

Σημείωσε τη μεγάλη επιτυχία της πρόκρισης της Εθνικής Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1980 στην Ιταλία, που ήταν και η πρώτη διάκριση στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδος. Στα τελικά του Euro 1980, οδήγησε την Εθνική Ελλάδος σε τρεις αξιοπρεπείς εμφανίσεις απέναντι στα φαβορί του θεσμού, Ολλανδία, Τσεχία και Γερμανία.

Από το 1981 έως το 1983, υπήρξε προπονητής του Ολυμπιακού και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, το 1982 και το 1983.

Το διάστημα 1983-1985 ανέλαβε προπονητής της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ. Το 1984 ήταν προπονητής της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ στην Ολυμπιάδα του Λος Άντζελες.

Στη συνέχεια, ανέλαβε και πάλι τον Ολυμπιακό και κερδίζει ένα ακόμα πρωτάθλημα το 1987, που έμελε να είναι και το τελευταίο πριν τα πέτρινα χρόνια της ομάδας, καθώς και το Σούπερ Καπ.

Το 1988 κλήθηκε να καθίσει για τρίτη φορά στον πάγκο του Άρη. Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν, η ομάδα τερμάτισε στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος. Την σεζον 1989-1990 συνεχίζει στον πάγκο του Άρη, αλλά τον Ιανουάριο του 1990 απομακρύνθηκε απο την τεχνική ηγεσία μετά την ισοπαλία με τον Ιωνικό (1-1).

Το 1992 ανέλαβε και πάλι την Εθνική Ελλάδος και σημείωσε ξανά μια μεγάλη επιτυχία, οδηγώντας την Εθνική στο Μουντιάλ των ΗΠΑ το 1994.

Τον Απρίλιο του 1999, αναλαμβάνει για τέταρτη φορά τον Άρη και, με έξι σερί νίκες τα τελευταία οκτώ παιχνίδια, κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα στην έκτη θέση και να εξασφαλίσει την έξοδο στο Κύπελλο UEFA. Ο ίδιος, όμως, δεν θέλησε να συνεχίσει και την επόμενη περίοδο.

Η αποχώρηση του μεγαλομετόχου του Άρη, Δημήτρη Κοντομηνά και η πώληση των μετοχών στον Γιάννη Ζαχουδάνη στις 12 Ιουλίου 2001 προκάλεσε διοικητική αναταραχή στην ομάδα του Άρη. Το καλοκαίρι του 2002, ο Αλκέτας Παναγούλιας επέστρεψε για να βοηθήσει τον Άρη απο τη θέση του προέδρου, με σύμβουλο τον Λάμπρο Σκόρδα. Συστάθηκε "οικουμενική διοίκηση", με στόχο να μην καταρρεύσει η ΠΑΕ.

Ωστόσο, ο Παναγούλιας διατήρησε για λίγο καιρό το πόστο του προέδρου και αποχώρησε, έχοντας προηγουμένως εκφράσει τις διαφωνίες του σε διάφορα θέματα, μεταξύ αυτών και της δαπανηρής μεταγραφής του Μαροκινού ποδοσφαιριστή Σαλαχεντίν Μπασίρ, ο οποίος εντάχθηκε στον Άρη με προβλήματα τραυματισμού. Ο Παναγούλιας προτίμησε να αποχωρήσει και να αποστασιοποιηθεί από τα γεγονότα "για το καλό του Άρη", όπως τόνισε ο ίδιος. 



http://www.sport-fm.gr

Κλείδωσε η κυβέρνηση…

Όπως όλα δείχνουν Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση, όπου θα ζητηθεί και από τον Αλέξη Τσίπρα να έχει τον δικό του ρόλο. Εάν κάτι δεν στραβώσει περίεργα, πράγμα μάλλον απίθανο, αυτή τη φορά δεν είναι καιρός για ανευθυνότητες. Η ΔΗΜΑΡ θα συμμετέχει στην κυβέρνηση μόνο που οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι θα συμμετέχει μόνο με «περιφερειακά» στελέχη, όπως με αυτά που υποστήριξε την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Τέτοιοι είναι πχ. οι υπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης και ο επίσης υπηρεσιακός υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης.
Μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν από διάφορα στελέχη του, ο Κουβέλης αποφεύγει να βάλει πρωτοκλασάτα στελέχη του, για να αποφύγει έντονους κλυδωνισμούς με απρόβλεπτη κατάληξη. Μην ξεχνάτε ότι πάντα παραμονεύει ο λύκος του ΣΥΡΙΖΑ δίπλα από το ΔΗΜΑΡ. Από την άλλη μεριά το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει και με πρωτοκλασάτα στελέχη, αλλά και με υπηρεσιακούς, όπως ο Γιώργος Ζανιάς και Ναπολέων Μαραβέγιας. Προβλέπεται σύσκεψη με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου θα ανακοινωθεί και η συμφωνία. Θα ζητηθεί στη σύσκεψη αυτή να συμμετέχει και ο Αλέξης Τσίπρας. Σε αυτή θα του ζητηθεί από τον Βενιζέλο και ίσως από τον Σαμαρά να συμμετάσχει σε μια «εθνική ομάδα» η οποία θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους κοινοτικούς, αλλά και με γνωστούς πολιτικούς ξένων χωρών. Δηλαδή πέρα από την κυβέρνηση σε προσωπικό επίπεδο να ρίξουν το βάρος τους και οι 4 αρχηγοί στις διαπραγματεύσεις.
Από την άλλη μεριά ο Τσίπρας πιστεύει ότι ο «φόβος» που αυτός δημιουργεί σε διάφορους ξένους μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο από τη νέα κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους. Αυτό σε μεγάλο βαθμό θυμίζει εκείνο το περιβόητο «βυθίσατε το Χόρα» που μετά από αρκετά χρόνια αποκαλύφθηκε μέσα στη Βουλή ότι ήταν συμπαιγνία του Ανδρέα με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για να πιεστούν οι Τούρκοι και όχι μία φραστική ανεύθυνη πιρουέτα που ξεστόμισε χωρίς να το πολυσκεφτεί ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ. Θα μου πεις τώρα να τα άστρα, να και η γλάστρα…


http://www.polispress.gr

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Πατρίτσια Περιστέρη: Σε ρόλο στρίπερ για τις ανάγκες ταινίας!

Η νεαρή ηθοποιός θα συμπρωταγωνιστήσει με την Μαρία Κορινθίου στην ταινία «Αθάνατη Πραγματικότητα». Μπορεί να μην έχουμε συνηθίσει την ηθοποιό σε τέτοιους ρόλους, αλλά αυτή την φορά θα κάνει κάτι το τελείως προχωρημένο, θα υποδυθεί μία στρίπερ. «Υποδύομαι τον θεό Έρωτα. Ουσιαστικά, είμαι απροσδιόριστου φύλου, αλλά θα τον δούμε με θηλυκή μορφή. Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων θα είναι από κοινού με την Μαρία Κορινθίου, που υποδύεται τη θεά Αφροδίτη. Κατά τη μυθολογία μας, ο Έρωτας ήταν παιδί του Άρη και της Αφροδίτης. Στην πραγματικότητα της ταινίας, δουλεύουμε ως στρίπερ. Έχει διάφορες ωραίες εκπλήξεις ο ρόλος», δήλωσε η ηθοποιός. Και το καίριο ερώτημα είναι αν ως στρίπερ προβεί στον ανάλογο χορό: «Θα είναι ένας sexy χορός. Δεν ξέρουμε ακόμα το αποτέλεσμα, γιατί δεν έχουμε ξεκινήσει τα γυρίσματα. Με αγχώνει λίγο, αλλά ούτως ή άλλως είναι η δουλειά μου!».
Πηγή: star.gr

Τα μεγαλύτερα ερωτικά σκάνδαλα διάσημων προσώπων

Τα μεγαλύτερα ερωτικά σκάνδαλα διάσημων προσώπων

Αν θες να γίνεις star του Hollywood πρέπει να έχεις τουλάχιστον ένα σκανδαλάκι σεξουαλικού περιεχομένου. Διότι σχεδόν όλοι, ακόμα κι αυτοί που δεν το περιμένεις είναι αρκετά… άτακτοι στο κρεβάτι τους και ολίγον τι απρόσεκτοι, αφού είτε φωτογραφίζονται γυμνοί, είτε τραβούν σε video τις… επιδόσεις τους και ξαφνικά τα βλέπουν όλα αυτά φόρα παρτίδα στο διαδίκτυο.

Όπως για παράδειγμα η Blake Lively που την πάτησε χωρίς να φταίει. Το 2011 λοιπόν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες μιας γυναίκας που έμοιαζε πάρα πολύ στην ηθοποιό και οι οποίες την έδειχναν γυμνή. Φυσικά οι φωτογραφίες έγιναν πρώτο θέμα στο internet και στα περιοδικά με αποτέλεσμα οι εκπρόσωποι της ηθοποιού να κάνουν επίσημη ανακοίνωση ότι είναι ψεύτικες.

Ο Chris Brown από την άλλη δε μετάνιωσε καθόλου για τις γυμνές του φωτογραφίες που διέρρευσε στο διαδίκτυο μια πικραμένη πρώην του για να τον εκδικηθεί. Στις φωτογραφίες ο ράπερ ποζάρει στο μπάνιο του όπως τον γέννησε η μαμά του. Όταν δε ρωτήθηκε για το θέμα είπε: «Δεν ντρέπομαι για το σώμα μου, οπότε δε μετανιώνω».

Το 1984 οι γυμνές φωτογραφίες της Vanessa Williams που κυκλοφόρησαν στα περιοδίκα της στοίχισαν το στέμμα της Miss America. Το Penthouse είχε δημοσιεύσει τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και η ηθοποιός αναγκάστηκε να κλειστεί μέσα στο σπίτι της μέχρι να ξεφουσκώσει το σκάνδαλο.

Στα 18 της πάλι η Vanessa Hudgens είχε τραβήξει και εκείνη κάποιες γυμνές φωτογραφίες. Το 2007 το… αμαρτωλό της παρελθόν βγήκε στη φόρα κι εκείνη αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη στους θαυμαστές της, δηλώνοντας ντροπιασμένη.

Πιο πρόσφατο είναι το σκάνδαλο που ξέσπασε με τις γυμνές φωτογραφίες της Scarlett Johansson, τις οποίες έκλεψαν χάκερς μέσα από το e – mail της. Τις συγκεκριμένες φωτογραφίες η Scarlett τις είχε στείλει στον τότε σύζυγό της Ryan Reynolds, αλλά τελικά τις είδε όλος ο κόσμος. Φυσικά η ηθοποιός έγινε έξαλλη με την υπόθεση και σε συνέντευξή της στη Vogue είχε δηλώσει: «Δε θέλω να είμαι θύμα και να κρύβομαι από ντροπή. Κάποιος μου έκλεψε κάτι και αυτό είναι πραγματικά άρρωστο».

Η Rihanna έχει αποδείξει ότι δεν ντρέπεται και πολύ για το σώμα της. Όμως άλλο πράγμα να το δείχνεις μόνη σου και άλλο κάποιος να διαρρέει γυμνές φωτογραφίες σου στο internet. Έτσι το 2009, ο Chris Brown ανέβασε στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες της πρώην του, κάνοντας έξαλλη την τραγουδίστρια. Όπως είπε ήταν το χειρότερο πράγμα που της έχει συμβεί μετά από τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών της από τον ξυλοδαρμό της και τότε είχε ντραπεί τόσο πολύ που πίστευε ότι δεν υπήρχε τίποτε άλλο από την προσωπική της ζωή που μπορούσε να κρύψει.

Φυσικά κανείς δεν ξεχνά το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει με τις γυμνές φωτογραφίες που είχαν κλέψει από το κινητό τηλέφωνο της Paris Hilton. Και τι δεν είδαμε σ’ αυτές τις φωτογραφίες. Την Paris να φιλιέται στο στόμα με μια φίλη, να ποζάρει γυμνή. Όλα βγήκαν στη φόρα και η Paris έγινε για μια ακόμα φορά θέμα στα περιοδικά.

Η πρωταγωνίστρια του reality Jersey Shore, Snooki έχει στο ιστορικό της δύο σκάνδαλα με γυμνές φωτογραφίες. Το πρώτο τον Απρίλιο του 2010 όταν κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μια φωτογραφία της που την έδειχνε γυμνή στα… τέσσερα και το δεύτερο τον Ιούνιο του 2012 στην οποία η Snooki φορούσε μια λευκή ρόμπα, ανοιχτή για να φαίνονται τα γυμνά της κάλλη.

Γυμνό έχουμε δει και τον Brad Pitt να κάνει ηλιοθεραπεία στα St. Barts μαζί με την τότε αρραβωνιαστικιά του Gwyneth Paltrow. Και μπορεί εμείς να χαρήκαμε, αλλά όταν το έμαθε εκείνος τα πήρε άγρια και άρχισε να μοιράζει μηνύσεις.

Για το τέλος αφήσαμε το ζευγαράκι Kim Kardashian και Kanye West. Μέχρι και οι πέτρες έχουν δει το video με τις ερωτικές περιπτύξεις της με τον πρώην της Ray J, ενώ από την άλλη ο καλός της το 2010 άρχισε να φωτογραφίζει το μόριό του και να το στέλνει σε διάφορες γυναίκες για να το… θαυμάσουν. Την πάτησε όμως και έγινε ρεζίλι, αφού οι συγκεκριμένες φωτογραφίες βγήκαν στο διαδίκτυο και έκαναν το γύρο του κόσμου.
Star.gr

Έλενα Παπαρίζου: Παύση εχθροπραξιών!

Έλενα Παπαρίζου: Παύση εχθροπραξιών!

Ευτυχή κατάληξη έχει η αντιδικία της τραγουδίστριας με τον πρώην σύντροφό της Τόνυ Μαυρίδη. Η εφημερίδα «Real Life» αποκάλυψε ότι η Έλενα απέσυρε απέσυρε όλες τις αγωγές και τα εξώδικα και αποφάσισε να πουλήσει την μεζονέτα και να μοιραστεί την κοινή τους περιουσία! Ο δικηγόρος του Τόνυ Μαυρίδη μίλησε στην κάμερα του star και είπε ότι η τροπή της υπόθεσης είχε ευχάριστη εξέλιξη. Ήδη υπάρχουν υποψήφιοι αγοραστές για την βίλα στα Νότια Προάστια, οι οποίοι περιμένουν από το πρώην ζευγάρι να κινήσει τις διαδικασίες.

Πηγή: gossip-tv.gr

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Opera 12: Διαθέσιμη η τελική έκδοση με αρκετές νέες λειτουργίες

Opera 12
Μπορεί η φημολογία να θέλει τη Facebook να προχωρά σε εξαγορά της Opera, και μάλιστα υπήρξε ο ισχυρισμός ότι για αυτόν τον λόγο η δεύτερη ανέστειλλε την δημιουργία νέας έκδοσης για τον web browser της, ωστόσο, η διάψευση (τουλάχιστον για το δεύτερο σκέλος) ήρθε σήμερα με την κυκλοφορία του Opera 12.

Η τελευταία έκδοση σας δίνει τη δυνατότητα να εγκαταστήσετε νέα background images και themes για τα tabs και τη σελίδα Speed Dial, καθώς και να χρωματίσετε την tab bar και τον browser όπως επιθυμείτε.

Ακόμη, αντιμετωπίστηκαν αρκετά ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια, προστέθηκε η δυνατότητα να τρέχουν τα plug-ins ξεχωριστά (σε περίπτωση που crashάρει κάποιο να μη κλείνει ο browser), βελτιώθηκε η απόδοση και πλέον υποστηρίζεται hardware acceleration χωρίς την εγκατάσταση σχετικού plug-in.
Μπορείτε να κατεβάσετε τον Opera 12 (για Mac, Windows) από εδώ

Κόμπλεξ; Καταπολεμήστε τα

Τι κι αν έχουμε μεγάλη μύτη, είμαστε κοντοί ή αν έχουμε παραπανίσια κιλά; Πολλοί άνθρωποι αφήνουν τα κόμπλεξ τους να κυριαρχούν τη ζωή τους, γίνονται έμμονες ιδέες και δεν αφήνουν την προσωπικότητα τους να εξελιχθεί. Τι κι αν έχουμε μεγάλη μύτη, είμαστε κοντοί ή αν έχουμε παραπανίσια κιλά; Πρέπει πρώτα να μάθουμε να ζούμε αρμονικά με τον εαυτό μας, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος πρέπει να είμαστε εμείς;

Για να συμφιλιωθείτε με τον εαυτό σας προσέξτε τα παρακάτω:

1. Αποδεχθείτε τον εαυτό σας

Σίγουρα δεν είστε και δε θα γίνετε ποτέ το άτομα που ονειρευόσαστε, αφού η ιδανική εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας θα είναι σίγουρα πολύ απαιτητική. Σκεφθείτε λοιπόν ρεαλιστικά και απαντήστε με ειλικρίνεια στις παρακάτω ερωτήσεις: Είστε πραγματικά τόσο άσχημη και τόσο ανόητη ώστε κανείς να μη θέλει να σας συναναστρέφεται κι όλοι να σας αποφεύγουν; Και βέβαια όχι, εφόσον και φίλους θα έχετε και κάποιον να σας αγαπάει, ή ένα σύζυγο και παιδιά...Δείτε λοιπόν τα πράγματα ξεκάθαρα και αποδεχθείτε πως είσαστε ο «μέσος όρος», όπως οι περισσότεροι άλλωστε και ότι η ζωή σας είναι «συνηθισμένη». Τίποτα δηλαδή το επιλήψιμο!

2. Βρείτε να δυνατά σας σημεία και αναδείξτε τα

Θεωρείτε ότι το στήθος σας είναι μικρό; Τότε κι εσείς κάντε τακτικά γυμναστική και δυναμώστε τις γάμπες σας για να τραβάνε την προσοχή των άλλων. Πιστεύετε ότι τα χείλη σας είναι πολύ λεπτά; Μακιγιάρετέ τα διακριτικά και δώστε έμφαση στο μακιγιάζ των ματιών σας. Με άλλα λόγια, βρείτε κάθε θηλυκό τέχνασμα που θα σας επιτρέψει να γίνετε ελκυστική.

3. Μοιραστείτε το πρόβλημά σας

Αν βασανίζεστε από κάποιο κόμπλεξ, μιλήστε γι’ αυτό με κάποιον έμπιστό σας: τη φίλη σας, κάποιον από την οικογένειά σας, το σύντροφό σας, το γιατρό σας...Ζητήστε του μια ειλικρινή και σαφή γνώμη για το «ελάττωμά» σας και κυρίως ακούστε την. Αν σας ενοχλεί πολύ η κατάσταση μπορείτε να συζητήσετε το πρόβλημα και με κάποιον πλαστικό χειρουργό, ώστε να το διορθώσετε, αν χρειάζεται. Αν πάλι κάποιο κόμπλεξ σας καταστρέφει την καθημερινότητά σας, τότε η συζήτηση με έναν ψυχολόγο ή ψυχίατρο μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη.

4. Αποκτήστε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Όσο περισσότερη αυτοπεποίθηση αποκτάτε, τόσο πιο αξιόλογη θα νιώθετε και τόσο λιγότερο θα νοιάζεστε για τα ελαττώματά σας. Τι να κάνετε επομένως; Ενισχύστε ό, τι καλό έχετε, αναπτύξτε κάθε ικανότητά σας, προοδεύστε επαγγελματικά ή κοινωνικά, αποκτήστε καινούριους φίλους και μοιραστείτε μαζί τους τα κοινά σας ενδιαφέροντα. Αλλά κυρίως, κάντε παρέα με ανθρώπους που θα σας εκτιμούν και θα σας αγαπούν γι’ αυτό που είστε, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια να σας μειώσουν για τίποτα.

5. Σταματήστε ν’ αποδίδετε τις κακοτυχίες σας στα...κόμπλεξ σας

Πιστεύετε ότι δε σας προσέλαβαν στη δουλειά εξαιτίας των περιττών κιλών σας; Κάντε μεγάλο λάθος. Δε σας προσέλαβαν γιατί απλούστατα δεν είχατε τα απαραίτητα γι’ αυτούς προσόντα. Δε σας περιποιήθηκαν αρκετά σε μια επίσκεψη που κάνατε, γιατί, κατά τη γνώμη σας, σας αγνόησαν; Το πιθανότερο είναι οι οικοδεσπότες να στερούνταν ευγένειας. Πότε επιτέλους θα πάψετε να σκέφτεστε έτσι; Ν’ αποδίδετε δηλαδή τις αποτυχίες σας στα κόμπλεξ σας; Πρόκειται για μια λύση ευκολίας που κάθε άλλο παρά σας βοηθάει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, να θυμάστε ότι ναι μεν εσείς εστιάζετε την προσοχή σας σε μια λεπτομέρεια, αλλά οι άλλοι βλέπουν απέναντί τους ένα ολόκληρο άτομο και δεν έχουν την ίδια άποψη με σας.

Πηγή 935 news.gr

Έκανε ενέσεις ηρωίνης στην 14χρονη κόρη της

Μια 38χρονη έθισε στα ναρκωτικά την κόρη της. Διαβάστε για την υπόθεση που συγκλονίζει τις ΗΠΑ. Περισσότερες από διακόσιες φορές έκανε ενέσεις ηρωίνης στην 14χρονη κόρη της η 38χρονη Brandi Baumgardner, από το Beaver Springs της Πενσιλβανία των Η.Π.Α!
Όλα ξεκίνησαν όταν μητέρα και κόρη έκαναν χρήση μαριχουάνας όταν η νεαρή ήταν σε ηλικία των 12.
Το όνομά της νεαρής δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα λόγω της φύσης της υπόθεσης ανέφερε η αστυνομία.
Σύμφωνα με την έρευνα, η 14χρονη έκανε κατάχρηση συνταγογραφούμενων χαπιών.
Εκτός της μητέρας, μπλεγμένος είναι και ένας 22χρονος ο οποίος έδινε στην νεαρή το φάρμακο Suboxone με αντάλλαγμα σεξουαλική επαφή μαζί της.
Η 38χρονη παραδέχθηκε ότι η ίδια και η κόρη της είχαν πρόβλημα με τα ναρκωτικά. Γι' αυτό το λόγο, σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, αρκετές φορές πήγε με την κόρη της στο νοσοκομείο απαιτώντας συνταγογράφηση φαρμάκων ισχυριζόμενη ότι ήταν βαριά άρρωστη και είχε ανάγκη από την ουσία φαιντανύλη η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς είναι εκατό φορές πιο ισχυρή από την μορφίνη.
Στις 21 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη στην οποία κατηγορούμενη είναι η μητέρα αλλά και ο 22χρονος για σεξουαλική επίθεση.

news247.gr

Τα 30 δημοφιλέστερα passwords- Έχεις κάποιο από αυτά;

Τα 30 δημοφιλέστερα passwords- Έχεις κάποιο από αυτά;


Μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα έχει δημοσιευτεί στο Διαδίκτυο και περιλαμβάνει τα 30 δημοφιλέστερα passwords που χρησιμοποιούνται από την πλειοψηφία των χρηστών του Διαδικτύου.
Το Τοπ-30 των δημοφιλέστερων κωδικών πρόσβασης δημιουργήθηκε από το Σύμβουλο Ασφαλείας του IT, Μαρκ Μπουρνέττ (Mark Burnett) κι είναι το ακόλουθο:

1. password
2. 123456
3. 12345678
4. 1234
5. qwerty
6. 12345
7. dragon
8. p*ssy
9. baseball
10. football
11. letmein
12. monkey
13. 696969
14. abc123
15. mustang
16. Michael
17. shadow
18. master
19. Jennifer
20. 111111
21. 2000
22. Jordan
23. superman
24. harley
25. 1234567
26. f***me
27. hunter
28. f***you
29. trustno1
30. ranger
Με μια πρώτη ματιά, διαπιστώνουμε ότι πολλά από αυτά δεν είναι τίποτα παραπάνω από τους προβλεπόμενους συνδυασμούς αριθμών, ενώ δε λείπουν και "πονηρές" λέξεις, όπως στις θέσεις Νο. 8, 26 και 28.
Ο Μαρκ Μπουρνέττ συμπλήρωσε: "Έχει σημασία να επισημάνουμε ότι παρόλο που οι κορυφαίοι 10.000 κωδικοί πρόσβασης χρησιμοποιούνται από το 98,8% όλων των χρηστών, υπάρχουν άλλοι 2.342.603 (δηλαδή το 99,6%) μοναδικοί κωδικοί πρόσβασης, οι οποίοι χρησιμοποιούνται μόνο από το 0,18% των χρηστών".
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι αρκετά από τα passwords που συναντάμε σε αυτή τη λίστα, είχαν εμφανιστεί και στη λίστα με τα χειρότερα passwords του 2011, στοιχείο που δείχνει πόσο εύκολη είναι η δουλειά των χάκερ να προσβάλουν λογαριασμούς χρηστών.
Νικόλας Εμμανουήλ

«Αν οι Έλληνες πάρουν το Euro να σβηστεί το χρέος τους»


Ο αγγλικός τύπος ποτέ δεν προσέγγιζε με ιδιαίτερη συμπάθεια τις επιτυχίες του Ελληνικού αθλητισμού. Αυτή τη φορά με την πρόκριση της Εθνικής σε βάρος της Ρωσίας τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν. Και αυτό γίνεται ξεκάθαρο από το κλείσιμο του κειμένου που συνόδευε το live του αγώνα στην ηλεκτρονική έκδοση της Guardian. Αφού αναφέρεται με κολακευτικά λόγια για την απόδοση των διεθνών, μιλάει για στιγμές 2004.

Σας παραθέτουμε το τέλος το κειμένου μεταφρασμένο.

«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα, δεν είμαστε σίγουροι για το πώς, αλλά τα κατάφεραν. Πιθανότατα θα κατακτήσουν και το τρόπαιο τώρα. Αν τα καταφέρουν θα πρέπει να σβηστεί όλο το χρέος τους.Θα παίξουν με τη Γερμανία στη συνέχεια. Η μοντέρνα ιστορία δείχνει ότι αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες κόντρες που μπορούν υπάρξουν».

skai.gr 

Προσκλητήριο για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από Σαμαρά


«Ο ελληνικός λαός ψήφισε σήμερα την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και την παραμονή μας στο ευρώ. Και ψήφισε εκείνες τις πολιτικές που θα φέρουν δουλειές, ανάπτυξη και δικαιοσύνη για τον Ελληνα πολίτη», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις του από το Ζάππειο κάνοντας λόγο για αναπτυξιακές «προσθήκες» στο πρόγραμμα υποχρεώσεων της Ελλάδας. Και συνέχισε: «Δεν θα υπάρξουν νέες περιπέτειες. Δεν θα τεθεί σε αμφιβολία η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Δεν θα κυριαρχήσει ο φόβος. Θα πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού. Είναι σημαντική στιγμή για την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.
Προσκαλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, ούτε για μικροκομματικά παιγνίδια. Η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας θα φέρει ανάπτυξη στην οικονομία και τη βεβαιότητα ότι τα χειρότερα περάσανε. Θα σεβαστούμε τις υπογραφές της χώρας. Η Ελλάδα έχει συνέχεια και συνέπεια.
Οι πολίτες μας τίμησαν με την ψήφο τους. Θέλω από καρδιάς να τους ευχαριστήσω όλους. Ευχαριστώ τον ελληνικό λαό που μας στήριξε σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.
Θέλουμε να προσθέσουμε στις υποχρεώσεις μας πολιτικές για την ανάπτυξη».

ethnos.gr 

Καραγκούνης:«Στα δύσκολα τα καταφέρνουμε καλύτερα»


Είναι ο φυσικός ηγέτης της Εθνικής. Φωνάζει πάντα «παρών» στα δύσκολα, το έκανε ακόμα μία φορά κόντρα στη Ρωσία και θα το ξαναέκανε κόντρα στους Γερμανούς εάν δεν του στερούσε αυτή τη δυνατότητα ο Σουηδός διαιτητής Γιόνας Έρικσον. Και όπως θα καταλάβετε από το περιεχόμενο της συνέντευξης με τον Γιώργο Καραγκούνη αφενός είναι περιχαρής για το σπουδαίο γκολ που πέτυχε με τους Ρώσους και αφετέρου είναι «σκασμένος» για την απόφαση του ρέφερι.

Γιώργο, μήπως το γκολ που πέτυχες είναι το σημαντικότερο της καριέρας σου;

Πιστεύω είναι το πιο σημαντικό γκολ που έχω πετύχει με την Εθνική ομάδα γιατί σφράγισε την πρόκριση σε μια πολύ σημαντική βραδιά.

Θεωρείς ήταν μία εξιλέωση για το χαμένο πέναλτι στην πρεμιέρα με την Πολωνία;

Ειλικρινά, δεν το βλέπω έτσι. Σκέφτηκα μόνο να τα δώσω όλα για την ομάδα και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Αυτό το παιχνίδι έχει περάσει, δεν κοιτάω πίσω. Βλέπω πάντα το επόμενο παιχνίδι και πώς θα κερδίσουμε. Δεν θα σταθώ στο πέναλτι. Δυστυχώς ήταν μία άτυχη στιγμή. Ξέρω ότι έπρεπε να σκοράρω, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Πάντως, η στεναχώρια μένει.

Από τη μία το γκολ που πέτυχες, από την άλλη η αποβολή σου και τελικά η πρόκριση. Ποια είναι τα συναισθήματα σου από όσα έζησες στο ματς με τη Ρωσία;

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η φάση με την ατομική ενέργεια και το πέναλτι που δεν δίνεται ίσως είναι η καλύτερη στιγμή μου στο τουρνουά. Το είδε όλος ο κόσμος ήταν καθαρή ανατροπή από τον Ιγκνάσεβιτς. Για ανεξήγητο λόγο δεν καταλόγισε καθαρό πέναλτι και μάλιστα μου έβγαλε κίτρινη κάρτα. Έχω περάσει τον αντίπαλο, βγαίνω φάτσα με τον τερματοφύλακα και μου απλώνει το πόδι. Εκεί δεν μπορώ να περάσω από πάνω και γίνεται καθαρά η ανατροπή. Δεν μπορώ να καταλάβω τι στάση κρατούν οι διαιτητές με την Ελλάδα. Όσα χρόνια παρακολουθώ Euro δεν έχω ξαναδεί κάτι ανάλογο. Σε τρία ματς να έχουμε τέτοια κόντρα διαιτησία πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Τόσο ξεκάθαρη φάση σαν αυτή πιστεύω δεν υπάρχει, όπως για παράδειγμα οι δύο κίτρινες του Παπασταθόπουλου κόντρα στην Πολωνία. Τα λόγια περιττεύουν.

Είδαμε έναν άλλο Καραγκούνη μετά την απόφαση του διαιτητή. Μετά το ματς προσπάθησες να μιλήσεις μαζί του;

Όχι, δεν μίλησα μαζί του. Με εκνεύρισε όλο αυτό και αν δεν με έβγαζε ο προπονητής μου ίσως να δεχόμουν και δεύτερη κίτρινη κάρτα με τόσα νεύρα που είχα εκείνη τη στιγμή. Ήταν πέρα για πέρα άδικη απόφαση. Χαίρομαι που το αναγνωρίζουν στην Ευρώπη και όλοι σχολιάζουν το πόσο άδικη ήταν η απόφαση για τον μη καταλογισμό πέναλτι, αλλά και την κίτρινη κάρτα. Είμαι στεναχωρημένος και ίσως η UEFA θα πρέπει να δει κάποια πράγματα μέσω του βίντεο. Έχουμε ιδρώσει πάρα πολύ τη φανέλα και δεν πρέπει να μας το στερούν τόσο άδικα.

Εάν συναντήσεις την Άνγκελα Μέρκελ στον προημιτελικό με τη Γερμανία τι θα της πεις;

(σ.σ. χαμογελάει). Δεν μας απασχολεί. Μας ενδιαφέρει μόνο η ομάδα μας.

Πως θα ζήσεις εκτός γηπέδου την αναμέτρηση με τη Γερμανία;

Δεν το έχω σκεφτεί. Όπως είπα δεν έχω χάσει ούτε ένα ματς στα προκριματικά και στην τελική φάση και ξαφνικά είμαι εκτός από τον προημιτελικό. Η νίκη επί της Ρωσίας και η συμπλήρωση 120 συμμετοχών συνδυάστηκε με μία τεράστια πρόκριση. Ας μου κάνουν δώρο οι συμπαίκτες μου τη νίκη με τη Γερμανία. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και έχουμε δείξει ότι στα δύσκολα τα καταφέρνουμε καλύτερα.

Συνέντευξη στον Σωτήρη Ταμπάκο www.sport-fm.gr 

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

EURO 2012: Η... καυτή μάχη της εξέδρας!

Ποιος είπε ότι η ευρωπαϊκή γιορτή του ποδοσφαίρου γιορτάζεται μόνο μέσα στον αγωνιστικό χώρο; Το Euro 2012 κλείνει σήμερα την πρώτη του βδομάδα και ήδη έχει δικαιώσει τις προσδοκίες: ανατροπές, πάθος, ωραία γκολ και -σχετικά- καλή μπαλίτσα! Και βέβαια καυτές παρουσίες στην εξέδρα για να ανάβουν ακόμα περισσότερο τα αίματα...
Η άτυπη μάχη των ευρωπαϊκών κρατών μαίνεται λοιπόν και στην κερκίδα, με τις χώρες να έχουν κατεβάσει δυνατές ομάδες. Πολύ δυνατές. Και η Ελλάδα όμως δεν πάει πίσω! Για δείτε.






ΠΗΓΗ: delamagen.gr

4 χρόνια φυλακή στον πρωην αντιδήμαρχο Πάτρας για σκάνδαλο με ανήλικη!

Ο πρώην αντιδήμαρχος Πρασίνου του Δήμου Πατρέων Βασίλης Σκαναβής καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή υπό τον ορο ότι θα καταβάλει σε δύο δόσεις συνολικά το ποσό των 8000 ευρώ στο σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ο πρώην αντιδήμαρχος Πρασίνου επεδίωξε να έχει επαφή με ανήλικη.
Το Εφετείο καταδίκασε επισης σε κάθειρξη 5 ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ τον οδηγό ταξί Θουκυδίδη Καπνίση που καταδικάστηκε για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης Πατρινής και μιας 14χρονης από την Αλβανία.
Ο κατηγορούμενος μετά την εκφώνηση της απόφασης οδηγήθηκε στη φυλακή.
ΠΗΓΗ: thebest.gr

Τα «θέλω» του Ζεσουάλδο

Πέντε με επτά μεταγραφές έχει ζητήσει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα που θέλει ο Παναθηναϊκός της νέας χρονιάς να είναι... τούρμπο. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει πιάσει δουλειά για τα καλά. Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι με ένα τηλέφωνο στο χέρι και έχει επαφές για τον προγραμματισμό της νεάς αγωνιστικής περιόδου και το «στήσιμο» του νέου Παναθηναϊκού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Φερέιρα έχει ζητήσει να γίνουν από πέντε έως επτά μεταγραφές. Συγκεκριμένα, θέλει δύο κεντρικούς αμυντικούς, αν τελικά φύγει και ο Σαριέγκι, δύο χαφ ένας εκ των οποίων μπορεί να αγωνιστεί ως αμυντικός χαφ ή εσωτερικός μέσος στο 4-3-3 και άλλους δύο ποδοσφαιριστές για την επίθεσης, εκ των οποίων ο ένας να αγωνίζεται και στα άκρα.

Κύριο χαρακτηριστικό των περισσοτέρων παικτών ο Πορτογάλος θέλει να είναι η ταχύτητα, αφού σκοπός του είναι ο Παναθηναϊκός τη νέα αγωνιστική περίοδο να είναι... τούρμπο στα πλαίσια του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

leoforos.gr

Σύλληψη τριών δουλεμπόρων στην Αλεξανδρούπολη



Τρεις Ιρακινούς οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έντεκα μη νόμιμους μετανάστες συνέλαβαν στον κάμπο Φυλακτού Αλεξανδρούπολης... αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης.Οι αστυνομικοί με τη συνδρομή φιλοξενούμενων αξιωματούχων της δύναμης Frontex από την Πορτογαλία και αστυνομικών σκύλων, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις διακινητές, οι οποίοι καθοδηγούσαν πεζή μία ομάδα μη νόμιμοι μεταναστών.
Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά εξήντα τέσσερις διακινητές μη νόμιμων μεταναστών.

newsit.gr

Σαμοθράκη: Μίνι χασισοφυτεία με... θέα τη θάλασσα



Δενδύλλια κάνναβης εντόπισε το ροσωπικό του Υπολιμεναρχείου Σαμοθράκης, το πρωί της Πέμπτης κατά τη διάρκεια περιπολίας... Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν στην περιοχή Θερμα Σαμοθράκης, σε ξέφραγη παραλιακή δασική έκταση, επτά δενδρύλλια ινδικής κάνναβης φυτεμένα σε έξι γλάστρες και ύψους από 12,5 εκατοστά έως 117 εκατοστά.
Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Υπολιμεναρχείο από το οποίο σχηματίζεται η σχετική δικογραφία.

www.newsit.gr

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Η Γεωργία Σάλπα χύνει… σιρόπι πάνω της!

Η Γεωργία Σάλπα χύνει… σιρόπι πάνω της! (Βίντεο)

Ένα από τα καλύτερα concept φωτογράφισης έκανε το FHM για λογαριασμό της Ελληνίδας Γεωργίας Σάλπα, η οποία κάνει «θραύση» στην Αγγλία.
Η Georgia Salpa, όπως είναι γνωστή στην Αγγλία, έκανε μεγάλη επιτυχία στο Big Brother και κέντρισε όλα τα βλέμματα των Βρετανών. Μετά από πολλές φωτογραφίσεις, αυτή η φωτογράφιση θα μείνει αξέχαστη!
Η Georgia έπρεπε να παίξει με ένα μπουκάλι Maple Syrup και… ευτυχώς το περιοδικό δεν έμεινε στις φωτογραφίες, αλλά έβγαλε και το κατάλληλο backstage video!

 http://attikipress.gr

Έρχονται νέες αλλαγές στην εμφάνιση του YouTube

YouTube Redesign

Δε πέρασαν παρά λίγοι μήνες από τότε που η Google άλλαξε την εμφάνιση του YouTube, παρόλα αυτά κυκλοφορούν στο Internet διάφορα screenshots από χρήστες που μας δείχνουν ότι γίνονται δοκιμές για τη νέα homepage της δημοφιλούς υπηρεσίας video.

Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του YouTube, οι δοκιμές γίνονται μετά από προτάσεις των χρηστών για να γίνει πιο εύκολη και γρήγορη η εύρεση των videos, αλλά και διαμόρφωση της homepage ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.


http://www.techgear.gr/

CNN: Προκλητική διαφήμιση της Μακεδονίας... της ΠΓΔΜ

Για ακόμα μια φορά η ΠΓΔΜ προκαλεί τη χώρα μας... καθώς στο νέο διαφημιστικό σποτ της για την προώθηση του τουρισμού, όχι μόνο χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία, αλλά προβάλει και εικόνες που θυμίζουν έντονα Ελλάδα.
Το σποτ, το οποίο τιτλοφορείται "Μακεδονία: Διαχρονική" και ήδη προβάλλεται στο εξωτερικό και δείχνει ορθόδοξα μοναστήρια, βυζαντινές εικόνες, αρχαιοελληνικά αγάλματα, ειδώλια και τον ήλιο της Μακεδονίας.

news247.gr

Μία από τις γοητευτικότερες Ελληνίδες, ανάβει φωτιά με τις σκανδαλιστικές και ολόγυμνες πόζες της!


Η Σταρ Ελλάς 2005 έγραψε τη δική της ιστορία στα ανδρικά περιοδικά της χώρας ποζάροντας χωρίς... περιττά ρούχα και χωρίς... ταμπού! Ας θυμηθούμε την Ευαγγελία Αραβανή στα καλύτερά της!
Μία από τις γοητευτικότερες Ελληνίδες, ανάβει φωτιά με τις σκανδαλιστικές και ολόγυμνες πόζες της! Μία από τις γοητευτικότερες Ελληνίδες, ανάβει φωτιά με τις σκανδαλιστικές και ολόγυμνες πόζες της! Μία από τις γοητευτικότερες Ελληνίδες, ανάβει φωτιά με τις σκανδαλιστικές και ολόγυμνες πόζες της! Μία από τις γοητευτικότερες Ελληνίδες, ανάβει φωτιά με τις σκανδαλιστικές και ολόγυμνες πόζες της! Μία από τις γοητευτικότερες Ελληνίδες, ανάβει φωτιά με τις σκανδαλιστικές και ολόγυμνες πόζες της! Μία από τις γοητευτικότερες Ελληνίδες, ανάβει φωτιά με τις σκανδαλιστικές και ολόγυμνες πόζες της! Μία από τις γοητευτικότερες Ελληνίδες, ανάβει φωτιά με τις σκανδαλιστικές και ολόγυμνες πόζες της!
http://press-gr.blogspot.gr

900.000 ενεργοποιήσεις Android συσκευών τη μέρα



Περίπου 900.000 συσκευές με Android ενεργοποιούνται κάθε μέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος της Google, Andy Rubin.

Τον Φεβρουάριο, κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress ο Rubin είχε ανακοινώσει, πως ο αντίστοιχος αριθμός ανερχόταν σε 850.000 την ημέρα.

Τα νέα στοιχεία μαρτυρούν αύξηση κατά 50.000 συσκευές, αριθμός που οφείλεται στα νέα μοντέλα που κυκλοφόρησε η εταιρεία το τελευταίο διάστημα.

Σημειώνεται πάντως, ότι ο αριθμός αφορά τις συσκευές που έχουν αγοραστεί και ενεργοποιηθεί από τους καταναλωτές.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να αποχωρεί από την εταιρεία.

Πηγή: The Verge

"Φάτε ανάλογα με την όρεξή σας!"



Η περίοδος της εγκυμοσύνης στην ζωή της κάθε γυναίκας είναι μοναδικά μαγευτική!
Πρόκειται για ένα διάστημα εννέα μηνών όπου η έγκυος γυναίκα αφ’ ενός μεν προσπαθεί να κάνη το καλύτερο δυνατόν για το έμβρυο που κυοφορεί- που φέρει μέσα στην ‘κοιλίτσα’ της, αφ’ ετέρου δε, θέλει να το ευχαριστηθεί και να το απολαύσει όσο πιο ξένοιαστα γίνεται!
Για να δούμε, λοιπόν, με απλές διατροφικές συμβουλές και οδηγίες πώς μπορούμε να συνδυάσουμε τους δύο πιο πάνω στόχους, όχι μόνον για να έχουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα (ένα, δηλαδή, υγιές μωράκι στο σπίτι μας) αλλά και να δώσουμε τα εφόδια εκείνα στο έμβρυο από την ενδομήτρια, ακόμα, ζωή για να είναι μελλοντικά όσο πιο υγιές γίνεται!
Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι θεωρούσαν την καθημερινή δίαιτα, την σωστή δηλαδή διατροφή, τρόπο ζωής. Ο Ιπποκράτης δε, πατέρας της Ιατρικής, έδινε ιδιαίτερη έμφαση στην διατροφή της γυναίκας προς τεκνοποίηση, τόσο πριν, όσο και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Όλα αυτά, λοιπόν, έρχεται η Ιατρική σήμερα να μας τα επιβεβαιώσει. Μια υγιής εγκυμοσύνη μπορεί να εξαρτάται τόσο από τη διατροφή της εγκύου πριν από την σύλληψη και από την σύσταση του σώματός της, όσο και από τα θρεπτικά συστατικά τα οποία καταναλώνονται κατά την διάρκεια της κύησης.
Είναι ευρέως γνωστό ότι οι γυναίκες που περιέχουν στο σώμα τους λίπος σε ποσοστό λιγότερο από 22% , σπάνια έχουν ωοθυλακιορρηξία, όπως το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες που έχουν φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) αλλά εκτίθενται σε οξεία κατάσταση πείνας ή ασιτία, όπου η ωοθυλακιορρηξία αναστέλλεται πολύ γρήγορα.
Η Ανωοθυλακιορρηκτική Υπογονιμότητα είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των λιποβαρών γυναικών, αλλά παρατηρείται επίσης με μεγάλη συχνότητα και σε γυναίκες που είναι υπέρβαρες στο διάστημα προ της εγκυμοσύνης.
Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί πως, σε σχέση με τις γυναίκες που μένουν έγκυες έχοντας βάρος εντός του φυσιολογικού εύρους (ΔΜΣ μεταξύ 18,5 και 25) οι πιο πολλές επιπλοκές συμβαίνουν σε γυναίκες που εισέρχονται στην εγκυμοσύνη λιποβαρείς (ΔΜΣ από 16,5 έως 18,5) καθώς επίσης και σε εκείνες που εισέρχονται σε αυτήν υπέρβαρες (ΔΜΣ από 25 έως 30) ή παχύσαρκες ( ΔΜΣ πάνω από 30).
Η συμβουλευτική λοιπόν, πριν την επίτευξη κυήσεως, ευλόγως, θα πρέπει να περιλαμβάνει διαιτητικές κατευθύνσεις είτε για αύξηση είτε για μείωση του ΔΜΣ ανάλογα με την περίπτωση, ιδιαίτερα στις γυναίκες εκείνες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας ανωοθυλακιορρηκτικής αιτιολογίας.
Σε ένα 5% του γενικού πληθυσμού φαίνεται να παρουσιάζεται οριακή έως σοβαρή ανεπάρκεια φυλλικού οξέος που συνεχίζεται και στα πρώιμα στάδια της κύησης ( πρώτο τρίμηνο). Λόγω της συσχετίσεώς της με τις ανωμαλίες του Νευρικού Σωλήνα ( neural tube defects), θα πρέπει να τονιστεί σε όλες τις γυναίκες που αναζητούν συμβουλευτική πριν την επίτευξη εγκυμοσύνης η ανάγκη πρόσθετου διατροφικού συμπληρώματος φυλλικού οξέως ( 400 μικρογραμμάρια ημερησίως).
Η ομοιόσταση των επιπέδων των θρεπτικών συστατικών τροποποιείται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Γενικώς, τόσο η γλυκόζη όσο και τα αμινοξέα περνούν διά μέσω του πλακούντα στην εμβυική κυκλοφορία. Τα λιπαρά οξέα περνούν και αυτά με την σειρά τους δια του πλακούντα αλλά και συντίθενται στην εμβρυική κυκλοφορία.



Μικροθρεπτικά συστατικά διατροφής:
Βιταμίνες
Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες A και D περνούν ελεύθερα τον πλακούντα, ενώ οι βιταμίνες E και K μεταφέρονται σχετικά πτωχά και τα επίπεδά τους στο έμβρυο και στο νεογνό είναι χαμηλότερα απ΄ ότι στην μητέρα, αν και δεν φαίνεται να υπάρχει καμμία λειτουργική σημασία στην διαπίστωση αυτή. Όσον αφορά τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες, η βιταμίνη C περνά τον πλακούντα και εμφανίζεται στην εμβρυική κυκλοφορία σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις απ΄ ότι στην κυκλοφορία της μητέρας. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β περνούν και αυτές στην εμβυική κυκλοφορία.
Μακροστοιχεία και μικροστοιχεία
Το ασβέστιο περνά τον πλακούντα και ανευρίσκεται στο έμβρυο σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις απ’ ότι στην μητέρα. Το μαγνήσιο επίσης μεταφέρεται ενεργά διαμέσου του πλακούντα, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει σαφής σχέση μεταξύ της συγκεντρώσεώς του στην μητέρα και στο έμβρυο.
Ο ψευδάργυρος μεταφέρεται ενεργά και βρίσκεται σε υψηλότερη συγκέντρωση στην εμβρυική απ’ ότι στην μητρική κυκλοφορία.
Η μεταφορά σιδήρου στο έμβρυο είναι ιδιαίτερα σημαντική, ιδιαίτερα στο δεύτερο ήμισυ της κύησης, όπου οι απαιτήσεις του εμβρύου είναι σημαντικά αυξημένες. Αν και κατά την διάρκεια της κύησης η απορρόφηση του σιδήρου( όπως και του ασβεστίου) αυξάνεται από το σώμα της γυναίκας, φαίνεται πως δεν επαρκεί η πρόσληψή του από το κόκκινο κρέας και τα πουλερικά και συνήθως χρειάζεται η συμπληρωματική χορήγησή του.
Οι ακριβείς ανάγκες συμπλήρωσης σιδήρου γίνονται με την αξιολόγηση των κατάλληλων εξετάσεων: σιδήρου, φεριτίνης, γενικής αίματος.
Ενεργειακές ανάγκες στην κύηση
Ένα θέμα προβληματισμού, τόσο για τους διατροφολόγους όσο και για εμάς τους γυναικολόγους αποτελεί η σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση ενέργειας και στην εμβρυική ανάπτυξη και εξέλιξη και κατ’ επέκταση η σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην πρόσληψη βάρους κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και στην έκβασή της.
Το Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας έχει προτείνει εδώ και πολλά χρόνια πως επειδή υπάρχει μια σχέση μεταξύ της αύξησης του σωματικού βάρους και της έκβασης της εγκυμοσύνης όπως του πρόωρου τοκετού, του βάρους γεννήσεως του νεογνού και και της συσχετιζόμενης περιγεννητικής νοσηρότητας και θνησιμότητας, η τακτική ζύγιση της εγκύου σε συνδυασμό με τις κατάλληλες διατροφικές οδηγίες για να επαναφέρουμε το βάρος της εγκύου στο ‘φυσιολογικό εύρος διακύμανσης’ είναι πιθανό να είναι επωφελής για την έκβαση της εγκυμοσύνης.

Δυστυχώς, αυτή η υπόθεση δεν έχει ποτέ δοκιμαστεί σε καμία τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη μελέτη και υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες ως προς την αξία αυτού του τύπου παρακολούθησης του σωματικού βάρους.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Κλινικής Αριστείας (NICE) δεν συνιστά ως εκ τούτου την παρακολούθηση ρουτίνας του σωματικού βάρους, εκτός κι αν πρόκειται να αλλάξει η κλινική αντιμετώπιση της εγκύου. Μια μικρή αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να συνδέεται με υπολειπόμενη εμβρυϊκή ανάπτυξη.

Ομοίως, στις γυναίκες που εμφανίζουν προεκλαμψία, θα μπορούσε να υποτεθεί πως η αύξηση του σωματικού τους βάρους σχετίζεται με κατακράτηση υγρών, γεγονός που μπορεί να μας παραπλανήσει. Κατά καιρούς έχουν γίνει διάφορες μελέτες και υπολογισμοί όσον αφορά το μέσο προσλαμβανόμενο βάρος στην εγκυμοσύνη.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κατακράτηση υγρών, το βάρος του εμβρύου, του πλακούντα, του αμνιακού υγρού και την κατά μέσο όρο πρόσληψη βάρους της εγκύου, καταλήξαμε σε ένα μέσο βάρος πρόσληψης των 13 κιλών.

Και αυτό όμως το αποτέλεσμα δεν αποτελεί πανάκεια, αποτελεί μονάχα τον μέσο όρο ενός πολύ ευρέως φάσματος φυσιολογικά προσλαμβανόμενου βάρους, που επίσης σχετίζεται με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα εγκυμοσύνης.

Η εξήγηση γι’ αυτό και ο λόγος για τον οποίο οι συμβουλές σχετικά με τις ενεργειακές ανάγκες στην κύηση είναι τόσο δύσκολο να δωθούν προέρχεται από μελέτες που έκαναν ο Prentice και οι συνεργάτες του. Απέδειξαν με μελέτες θερμιδομετρίας ότι οι γυναίκες διαφέρουν δραματικά τόσο στον βασικό μεταβολικό τους ρυθμό όσο και στις συνολικές ενεργειακές τους ανάγκες.

Υπάρχουν γυναίκες που μπορεί να απαιτούν κατά μέσον όρο επιπλέον 80.000 kcal για να καλύψουν τις αυξημένες ενεργειακές τους ανάγκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ, από την άλλη μεριά, μπορεί να υπάρχουν γυναίκες που θα περιορίσουν και θα μειώσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες της τάξης των 13.000 kcal, κυρίως λόγω της σημαντικής πτώσης στο βασικό μεταβολικό ρυθμό κατά τα πρώτα δύο τρίμηνα.

Συνοψίζοντας, λοιπόν, θα λέγαμε ότι είναι αδύνατον να συμβουλεύσει κανείς την έγκυο γυναίκα σχετικά με το πόση πρέπει να είναι η ημερήσια ενεργειακή της πρόσληψη κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και τελικά η οδηγία θα πρέπει να είναι : "Φάτε ανάλογα με την όρεξή σας!". Τέλος, θα πρέπει να ξέρετε πως η θερμιδική αναλογία που προκύπτει από τα λίπη (35%) και από τους υδατάνθρακες(50%) παραμένει η ίδια, τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια της κυήσεως!



Υγιεινή διατροφή κατά την εγκυμοσύνη
Παρακάτω ακολουθεί ένας πίνακας με πέντε ομάδες φαγητών με διατροφικές οδηγίες.
Οι πέντε κατηγορίες φαγητών
Κατηγορία φαγητού Συμβουλή

Ψωμί, άλλα δημητριακά, πατάτες : Να τρώτε αρκετά, επιλέγοντας ολικής αλέσεως, εάν είναι δυνατόν
Φρούτα και λαχανικά: Να τρώτε ποικιλία- τουλάχιστον πέντε μερίδες/ημέρα.
Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα: Να τρώτε ή να πίνετε μέτριες ποσότητες και όπου μπορείτε να επιλέγετε τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά.

Κρέας, ψάρι, φασόλια, φακές, αυγά,προϊόντα σόγιας: Να τρώτε μέτριες ποσότητες και όπου μπορείτε να επιλέγετε κρέατα με χαμηλά λιπαρά

Τρόφιμα και ποτά που περιέχουν υψηλές ποσότητες λίπους και/ή ζάχαρης: Τροφές που περιέχουν μεγάλες ποσότητες λίπους πρέπει να καταναλώνονται σε αραιά διαστήματα και με μεγάλη φειδώ και να αναζητούμε τις εναλλακτικές τους με χαμηλά λιπαρά.
Τρόφιμα και ποτά που περιέχουν ζάχαρη δεν πρέπει να καταναλώνονται πολύ συχνά, καθώς μπορούν να συμβάλλουν στην τερηδόνα των δοντιών.
Από την διατροφή της εγκύου θα πρέπει να αποκλείονται πηγές τροφίμων, τα οποία ενδέχεται να περιέχουν τερατογόνα, όπως τα συμπληρώματα διατροφής και τα τρόφιμα που περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις από προ-σχηματισμένη βιταμίνη Α (ρετινόλη), όπως το ήπαρ και τα προϊόντα συκωτιού, καθώς και τροφές που μπορεί να προκαλέσουν νόσο, όπως η λιστερίωση (τα μαλακά τυριά, το μη παστεριωμένο γάλα ή το πατέ) ή η τοξοπλάσμωση ( ωμό ή μερικώς ψημένο κρέας ή λαχανικά σαλάτας μολυσμένα με χώμα- ατελώς πλυμένα!)
Η κατανάλωση καφεΐνης θα πρέπει να περιορίζεται σε κάτω από 200 mg / ημέρα ( δηλαδή περίπου δύο κούπες στιγμιαίου καφέ) καθώς η υψηλή πρόσληψη καφεΐνης έχει συσχετιστεί με μικρά για την ηλικία κύησης μωρά (SGA small for dates) και αποβολές! Η αποφυγή φυστικιών τώρα πια δεν συνιστάται εκτός κι αν η ίδια η μητέρα είναι αλλεργική στα φιστίκια.
Ένα δίλημμα στην καθ’ ημέρα διατροφική συμβουλή αφορά στην θέση των λιπαρών ψαριών – μια σημαντική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, αλλά και δυνητικά μολυσμένων με μεθυλικό υδράργυρο και τα πολυχλωριωμένα
διφαινύλια, τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή για την ανάπτυξη του εμβρύου.
Η τρέχουσα οδηγία είναι να καταναλώνετε δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα, μία εκ των οποίων να είναι λιπαρό. Δεν θα πρέπει να καταναλώνετε περισσότερο από δύο μερίδες λιπαρών ψαριών την εβδομάδα. Οι έγκυες θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν την κατανάλωση καρχαρία και ξιφία και θα πρέπει να περιορίζουν την ποσότητα του τόνου που καταναλώνουν σε όχι περισσότερες από τέσσερις κονσέρβες την εβδομάδα.
Όσον αφορά την Βιταμίνη D, συμπλήρωμα δέκα μικρογραμμαρίων θα χρειαστούν οι έγκυες εκείνες που έχουν περιορισμένη έκθεση στο φως του ηλίου, οι γυναίκες με καταγωγή από την Νότια Ασία, την Αφρική, την Καραϊβική ή την Μέση Ανατολή, καθώς και γυναίκες που έχουν διατροφή ιδιαίτερα χαμηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη D, όπως είναι η διατροφή χωρίς κατανάλωση λιπαρών ψαριών, αυγών, κρέατος και γυναίκες με δείκτη μάζας σώματος πάνω από 30 πρό εγκυμοσύνης.



Δίαιτα κατά την εγκυμοσύνη
Πολλές γυναίκες εκφράζουν την ανησυχία τους στο κατά πόσον μια δίαιτα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ( ιδίως στην περίπτωση παχυσαρκίας της εγκύου που περιπλέκει την εγκυμοσύνη) είτε περιορισμένων προσλαμβανόμενων θερμίδων είτε κάποια άλλη δίαιτα απώλειας βάρους, θα μπορούσε να έχει αρνητικό αποτέλεσμα στην εμβρυϊκή ανάπτυξη.
Υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι μπορεί να βλάπτει το έμβρυο κατά το πρώτο ήμισυ της εγκυμοσύνης, στο δεύτερο μισό όμως, υπάρχει σοβαρός προβληματισμός διότι ο θερμιδικός περιορισμός μπορεί να οδηγήσει σε λιπόλυση και σχετική κετοναιμία, που σχετίζεται αρνητικά με τους δείκτες πνευματικής ανάπτυξης του εμβρύου!
Εάν παρ’ όλα ταύτα, χρειάζεται να εφαρμόσει η μητέρα κάποιου είδους δίαιτα στο δεύτερο ήμισυ της εγκυμοσύνης, υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό με μεγάλη ασφάλεια για το έμβρυο με στενή παρακολούθηση από τον διατροφολόγο εφαρμόζοντας μιαν διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Μια τέτοια διατροφή μπορεί να συνιστάται με ασφάλεια σε έγκυες γυναίκες που είναι υπέρβαρες και παχύσαρκες με το πλεονέκτημα ότι μπορεί επίσης να αποτρέψει την εκδήλωση του διαβήτη κύησης.
Συμπερασματικά λοιπόν, θα λέγαμε πως είναι κεφαλαιώδους σημασίας η επίτευξη σωστής διατροφής της μέλλουσας μητέρας πριν από την σύλληψη για την βέλτιστη εμβρυϊκή ανάπτυξη. Δεν θα πρέπει να αμελούμε την μεγάλη σημασία της χορήγησης φυλλικού οξέως και της βιταμίνης D (στις κατηγορίες ατόμων με πιθανή ανεπάρκειά της) από την περίοδο προετοιμασίας για σύλληψη.
Θα πρέπει να αυξήσουμε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών για να βελτιωθεί το θρεπτικό μικροπεριβάλλον της εγκύου στο οποίο θα αναπτυχθεί το έμβρυο.
Θα είναι πολύ χρήσιμο να αντιληφθούν οι γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας τους αναπαραγωγικούς κινδύνους που σχετίζονται με το υπερβολικό βάρος σώματος και να υποστηρίξουμε τις γυναίκες μας στην προσπάθειά τους για επίτευξη και διατήρηση ενός υγιούς βάρους σώματος κατά την προετοιμασία τους για σύλληψη. Τέλος, η βελτίωση της διατροφικής κατάστασης των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας θα βοηθήσει στην βελτίωση της υγείας των μελλοντικών μας γενεών-της υγείας των παιδιών μας.


Πηγή: www.bagiokos.gr
facebook ιατρείου: Βασίλειος Μπαγιώκος

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Γεωργία Σάλπα: Γδύνεται για μία αποκαλυπτική φωτογράφιση!

Γεωργία Σάλπα: Γδύνεται για μία αποκαλυπτική φωτογράφιση! 

Η εντυπωσιακή μελαχρινή καλλονή φόρεσε ένα μικροσκοπικό τοπάκι, που έγραφε μπροστά «Hooters» και έβαλε και ένα μικρό μπικινάκι από κάτω και φωτογραφήθηκε. Πόζαρε αισθησιακά σε μία ξαπλώστρα και φωτογραφήθηκε για το περιοδικό FHM. Έτσι μας απέδειξε γιατί ονομάστηκε η 5η πιο σέξι γυναίκα του κόσμου. Η Georgia έγραψε στο twitter για να ενημερώσει τους απανταχού θαυμαστές της: «Μια κρυφή ματιά στην φωτογράφιση για το εξώφυλλο του FHM! Ευχάριστη φωτογράφιση, γλυκός καιρός».

http://attikipress.gr

Η Μαρία Κορινθίου… γυμνή στην παραλία!


Η Μαρία Κορινθίου… γυμνή στην παραλία!


Άλλη μια σέξι φωτογράφιση πρόσθεσε στο ενεργητικό της η γνωστή και πανέμορφη ηθοποιός Μαρία Κορινθίου. 4 χρόνια μετά την προηγούμενη φωτογράφιση επανέρχεται δυναμικά!
«Ο βασικός λόγος που κάνω και αυτή τη φωτογράφηση είναι για την ταινία που ετοιμάζω. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μου αρέσει κιόλας, ως γυναίκα», δήλωσε στο Status η γνωστή πρωταγωνίστρια, η οποία φωτογραφήθηκε στην παραλία φορώντας μονάχα δυο κοχύλια και ένα διάφανο πανί.

Η Μαρία εκτός από ωραία ηθοποιός είναι και σύζυγος του Γιάννη Αϊβάζη και μητέρα της μικρής Ισμήνης.
korinthiou2 


http://attikipress.gr