Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Στρος Καν: «Ο Σαρκοζί έστησε το σκάνδαλο με την καμαριέρα»

Δηλώνει ότι έχει επαρκείς αποδείξεις και τονίζει ότι την ίδια ημέρα θα πρότεινε σχέδιο για την ελληνική κρίση



Τον Νικολά Σαρκοζί κατηγορεί ευθέως ο Ντομινίκ  Στρος Καν για την υπόθεση της καμαριέρας στο ξενοδοχείο Σοφιτέλ της Ν.Υ. Όπως δηλώνει μάλιστα στην εφημερίδα Guardian, στην πρώτη μεγάλη συνέντευξη από την πτώση του, διαθέτει ικανές αποδείξεις, ότι ο Σαρκοζί είχε «χορογραφήσει» το σχέδιο που είχε ως στόχο την πολιτική του εξόντωση.

Ο Στρος Καν στη συνέντευξη του στον δημοσιογράφο ΄Εντγουαρντ Τζέι Επστάιν, συγγραφέα του βιβλίου » Τρεις ημέρες του Μαΐου» που κυκλοφορεί τη Δευτέρα στη Βρετανία, υποστηρίζει ότι τα επτά κινητά του τηλέφωνα, όπως και το μέιλ του είχαν παγιδευτεί από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με τον πρώην Mister IMF, την πληροφορία, του την έδωσε φίλη του που εργαζόταν στο αρχηγείο του κόμματος του Σαρκοζί.

«Ίσως ήμουν πολιτικά αφελής, αλλά απλά δεν πίστευα ότι θα το πάνε τόσο μακριά ... Δεν πίστευα ότι θα μπορούσαν να βρουν κάτι που θα μπορούσε να με σταματήσει", δηλώνει και αναφέρεται στην προσπάθεια του Σαρκοζί να μην τον έχει αντίπαλο, στις εκλογές που θα γίνουν σε λίγες ημέρες.

Η εταιρία ιδιωτικών ερευνών Guidepost Solutions που ψάχνει ακόμη τις λεπτομέρειες της περίεργης υπόθεσης αποκάλυψε, σύμφωνα με τον Στρος Καν, ότι ο επικεφαλής ασφαλείας του ξενοδοχείου Σοφιτέλ, ήξερε από πριν για τ την αφιξη του, παρόλο που ο ίδιος δεν είχε ειδοποιήσει κανένα.

Μετά από έλεγχο όλων των ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης ο Στρος Καν δηλώνει πλέον ότι η υπόθεση ήταν στημένη ενώ δεν αρνείται την σεξουαλική επαφή με την καμαριέρα, η οποία-όπως λέει-μπήκε στο δωμάτιο του για αυτό το σκοπό. «Δεν είχε έρθει πάντως για να καθαρίσει τη σουίτα. Δεν κρατούσε στα χέρια της εργαλεία καθαρισμού».

Στη συνέντευξη του αυτή ο Στρος Καν κάνει αναφορά και στην ελληνική κρίση, λέγοντας ότι την ημέρα εκείνη που ξέσπασε το σκάνδαλο, ήταν έτοιμος να πάει στο Βερολίνο και να συναντηθεί με τη Μέρκελ για να της προτείνει το σχέδιο  «Comprehensive» που αφορούσε σε δραστική λύση της Ελληνικής κρίσης χρέους.

« Δίχως να είμαι βέβαιος 100% πιστεύω πως θα την έπειθα και το ελληνικό πρόβλημα θα είχε λυθεί εν τη γενέσει του. Τώρα βλέπουμε την κρίση να καλπάζει.

Φοβούμαι πως δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον» καταλήγει ο Ντομινικ Στρος Καν.

www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου