Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Δηλώσεις Βενιζέλου μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Θα παραλάβω την εντολή και θα συνεχίσω την προσπάθεια για συγκρότηση κυβέρνησης


Δηλώσεις Βενιζέλου μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Θα παραλάβω την εντολή και θα συνεχίσω την προσπάθεια για συγκρότηση κυβέρνησης- Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι το αντιμνημονιακό μέτωπο δεν συγκεντρώνει τις απαιτούμενες έδρες
- Διαφωνία Τσίπρα με Καμμένο στο θέμα των Σκοπίων, της Θράκης και των λαθρομεταναστών
- Από λεπτό σε λεπτό η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Αντώνη Σαμαρά
- Αύριο στις 13:00 η συνάντηση του Τσίπρα με τον Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΣε ένα απίστευτα δαιδαλώδες πολιτικό σκηνικό το απόγευμα της Τετάρτης ο κ. Τσίπρας θα συνεχίσει τις επαφές του στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης, με αυτό το ενδεχόμενο όμως να φαντάζει εξωπραγματικό, καθώς ο κ. Τσίπρας εμμένει στη ρητορική εναντίον Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Νέα δεδομένα υπάρχουν και για την επιστολή του κ. Τσίπρα προς την Ε.Ε. η οποία τελικά δεν έχει σταλεί καθώς η Κουμουνδούρου έχει πληροφορίες ότι ο κ. Βενιζέλος σκοπεύει να δηλώσει ότι δεν θα στηρίξει τις δεσμεύσεις του Μνημονίου και θα συνυπογράψει με τον κ. Τσίπρα αυτό το γεγονός μαζί με τον κ. Τσίπρα.

Συνεργάτες του Βενιζέλου κατηγορούν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί τον Τύπο και τα ΜΜΕ για τη διασπορά φημών με σκοπό να προκαταλάβουν το αποτέλσμα τς συνάντησης Τσίπρα-Βενιζέλου.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βενιζέλο και η οποία κράτησε περισσότερο από μία ώρα τέθηκαν πολλά θέματα επί τάπητος. Ο κ. Βενιζέλος στις δηλώσεις του τόνισε πως πρότεινε στον κ. Τσίπρα να μετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή εναλλακτικά εάν θεωρεί πως μπορεί να κυβερνήσει με ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητους Έλληνες ή άλλες δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ παρέχει ψήφο ανοχής με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ και η κατάσταση θα καλυτερέψει.

Η πρώτη συνάντηση έγινε με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Καμμένο, ο οποίος μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε πως παρά τη συμφωνία που υπάρχει για το αντιμνημονιακό μέτωπο, υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων, τη Θράκη και τους λαθρομετανάστες.



Παράλληλα, δήλωσε ότι ακόμα και εάν ξεπεραστούν αυτές οι διαφωνίες, το αντιμνημονιακό μέτωπο δεν συγκεντρώνει τις απαραίτητες 120 έδρες, προκειμένου να παρθεί η απόφαση για σχηματισμό κυβέρνησης. Επέμεινε δε στη συγγνώμη από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για τις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους προς τους ευρωπαίους εταίρους, λέγοντας πως εάν το παραδεχθούν στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια και ζητήσουν συγγνώμη τότε μπορούν να ξαναδούν τα πράγματα από την αρχή.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Π. ΚΑΜΜΕΝΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Καμμένο σειρά παίρνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα πάει με προτάσεις, όπως για παράδειγμα το όνομα του πρωθυπουργού, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα προτείνει τον κ. Κουβέλη.
Ωστόσο, με βάση τις σκληρές δηλώσεις Τσίπρα περί μετάνοιας, ο κ. Παπανδρέου δέχεται εισηγήσεις να απαγκιστρώσει το ΠΑΣΟΚ από το λεγόμενο παπανδρεϊκό λόμπι, ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt δέχεται εισηγήσεις να ζητήσει από τον κ. Παπανδρέου να μην κατέβει στις επόμενες εκλογές υποψήφιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

Ερωτηματικό αποτελεί και η στάση του κ. Σαμαρά αν και με τη χτεσινή του δήλωση φαίνεται πως δεν σκοπεύει να ρίξει καμία γέφυρα εάν πρωτίστως ο κ. Τσίπρας δεν διαφυλάξει την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Ο κ. Σαμαράς επιθυμεί να δημιουργήσει στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον κύριο αντίπαλό του και να παραγκωνίσει από το πεδίο των εξελίξεων το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου