Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Κλείδωσε η κυβέρνηση…

Όπως όλα δείχνουν Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση, όπου θα ζητηθεί και από τον Αλέξη Τσίπρα να έχει τον δικό του ρόλο. Εάν κάτι δεν στραβώσει περίεργα, πράγμα μάλλον απίθανο, αυτή τη φορά δεν είναι καιρός για ανευθυνότητες. Η ΔΗΜΑΡ θα συμμετέχει στην κυβέρνηση μόνο που οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι θα συμμετέχει μόνο με «περιφερειακά» στελέχη, όπως με αυτά που υποστήριξε την υπηρεσιακή κυβέρνηση. Τέτοιοι είναι πχ. οι υπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης και ο επίσης υπηρεσιακός υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης.
Μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν από διάφορα στελέχη του, ο Κουβέλης αποφεύγει να βάλει πρωτοκλασάτα στελέχη του, για να αποφύγει έντονους κλυδωνισμούς με απρόβλεπτη κατάληξη. Μην ξεχνάτε ότι πάντα παραμονεύει ο λύκος του ΣΥΡΙΖΑ δίπλα από το ΔΗΜΑΡ. Από την άλλη μεριά το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει και με πρωτοκλασάτα στελέχη, αλλά και με υπηρεσιακούς, όπως ο Γιώργος Ζανιάς και Ναπολέων Μαραβέγιας. Προβλέπεται σύσκεψη με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου θα ανακοινωθεί και η συμφωνία. Θα ζητηθεί στη σύσκεψη αυτή να συμμετέχει και ο Αλέξης Τσίπρας. Σε αυτή θα του ζητηθεί από τον Βενιζέλο και ίσως από τον Σαμαρά να συμμετάσχει σε μια «εθνική ομάδα» η οποία θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τους κοινοτικούς, αλλά και με γνωστούς πολιτικούς ξένων χωρών. Δηλαδή πέρα από την κυβέρνηση σε προσωπικό επίπεδο να ρίξουν το βάρος τους και οι 4 αρχηγοί στις διαπραγματεύσεις.
Από την άλλη μεριά ο Τσίπρας πιστεύει ότι ο «φόβος» που αυτός δημιουργεί σε διάφορους ξένους μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο από τη νέα κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους. Αυτό σε μεγάλο βαθμό θυμίζει εκείνο το περιβόητο «βυθίσατε το Χόρα» που μετά από αρκετά χρόνια αποκαλύφθηκε μέσα στη Βουλή ότι ήταν συμπαιγνία του Ανδρέα με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή για να πιεστούν οι Τούρκοι και όχι μία φραστική ανεύθυνη πιρουέτα που ξεστόμισε χωρίς να το πολυσκεφτεί ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ. Θα μου πεις τώρα να τα άστρα, να και η γλάστρα…


http://www.polispress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου